NÄIN VALMISTAT KAHVIA, JOSSA ON RUNSAS MAKU

5 KUUMAA VINKKIÄ

Hyvä kahvi ei takaa maistuvaa kahvia. Muutaman yksinkertaisen vinkin avulla voit kuitenkin varmistua siitä, että saat parasta mahdollista kahvia.

1.Säilytys

Kahvin pahin vihollinen on happi. Heti kun pakkaus avataan, kahvin eteeriset öljyt alkavat hapettua ja maku heikkenee pikkuhiljaa. Säilytä kahvi omassa pakkauksessaan, sulje pakkaus hyvin ja laita se ilmatiiviiseen ja kannelliseen purkkiin. Säilytä kahvia viileässä, kuivassa ja pimeässä, sillä myös valo vaikuttaa kahvin laatuun. Pidä kahvi etäällä liedestä, jonka lähellä se voi imeä itseensä kosteutta. Kahvin säilyttämisestä jääkaapissa voi olla pientä etua, mutta vain siinä tapauksessa, että se ei joudu kosketuksiin voimakkaiden hajujen, kuten homejuuston ja sipulin, kanssa.

2. Valitse valkoinen suodatinpussi

Käytä kahvin valmistukseen valkaistuja suodatinpusseja. Happivalkaisut suodatinpussit (ei klooria) ovat ympäristöystävällisiä. Valkaisemattomat, ruskeat suodattimet vapauttavat hiukkasia ja kahviin voi tulla pahvinen sivumaku. Suodatinpussin valinta voi erottaa toisistaan hyvän ja huonon kahvin.

3. Annostele oikein

Kahvijauhetta tulee noin 7 grammaa per kuppi (1,25 dl vettä). Älä annostele kahvia liikaa, se tekee juomasta vain karvaampaa. Haluatko vahvempaa, intensiivisempää kahvia? Vaihda paahto tummempaan.

4. Puhdas ja raikas vesi

Kahvikupillisesta 98,2 prosenttia on vettä. Veden laatu vaikuttaa siis suoraan kahvin makuun. Käytä aina raikasta, puhdasta ja kylmää vettä. Kahvinkeittimeen jää usein käytön jälkeen pieni tilkka vettä. Muista kaataa se pois. Huuhtele keitin säännöllisesti.

5.Puhdista keitin säännöllisesti

Kalkki, mahdolliset maitojäämät ja kahvin rasva voivat kiinnittyä keittimeen. Se heikentää makua ja vaikuttaa jopa keittimen suorituskykyyn. Lisäksi ajan mittaan voi kehittyä bakteerikasvustoa.