Jokainen juotu kuppi Arvid Nordquist -kahvia auttaa istuttamaan puita kahvintuottajamaiden paljaaksi hakatuille alueille.
Kahvintuotannon hiilidioksidipäästöt syntyvät viljelyssä, kuljetuksessa ja paahtamisessa. Arvid Nordquistilla pyrimme aktiivisesti vähentämään näitä päästöjä ja ympäristövaikutustamme. Istuttamalla puita kahvintuottajamaihin kompensoimme hiilidioksidipäästöjä, joita emme vielä pysty estämään. Miten mekanismi toimii?
Suurin osa kahvin ilmastovaikutuksesta syntyy viljelyn aikana. Viljelyn hiilijalanjälki muodostuu käytetystä energiasta ja kemiallisista lannoitteista, joiden tuotanto vaikuttaa ilmastoon.
Kun kahvia prosessoidaan pesumenetelmällä, kuori ja hedelmäliha poistetaan ja siirretään niin sanottuun "pulpperiin" (linkoa muistuttavaan rumpuun). Sen jälkeen pavut kaadetaan vedellä täytettyihin altaisiin, joissa luonnollinen kasviliima fermentoituu pois veden vaikutuksesta. Sitten kahvipavut pestään vielä kerran puhtaalla vedellä. Käytämme myös luonnollista menetelmää, jossa kahvi kuivatetaan auringossa ilman, että hedelmälihaa poistetaan. Sen jälkeen kuori ja kuivunut hedelmäliha poistetaan ilman, että apuna käytetään vettä. Tällöin energiankulutus lasketaan ainoastaan vedettömälle pulpperille.
Arvid Nordquistin raakakahvi kuljetetaan suurilla konttilaivoille viljelymaasta Ruotsiin. Suurin osa kuljetuksista tehdään laivalla suoraan Tukholmaan, mistä on lyhyt matka kuorma-autolla Arvid Nordquistin kahvinpaahtimolle Solnaan. Tietyt kuljetukset saapuvat Göteborgiin, mistä pavut kuljetetaan junalla Tukholmaan. Kuljetuksista 98 prosenttia tehdään laivalla ja 2 prosenttia junalla. Arvid Nordquist
Paahtimon ympäristövaikutus syntyy sähkön, lämmityksen, jäähdytyksen, (paahtokoneiden kuumennuksessa käytetyn) nestekaasun, (kahvin suojakaasuna käytetyn) puhtaan hiilidioksidin sekä toimistomateriaalien kuluttamasta energiasta. Arvid Nordquistin paahtimolla on jo vuodesta 2003 lähtien ollut ympäristö- ja laatusertifioinnit ISO 14001 ja 22000. Pyrimme edelleen kehittämään paahtimon ympäristötyötä ja vähentämään sen ympäristö- ja ilmastovaikutusta. Olemme useiden vuosien ajan työskennelleet energiankulutuksemme vähentämiseksi. Tehtyihin toimenpiteisiin kuuluu esimerkiksi siirtyminen energiansäästölamppuihin, ilmanvaihdon toiminta-aikojen optimointi, lämmönvaihdinten asentaminen, valaistuksen ajastus sekä konesalin päivitys. Käytämme sellaisia sähkötoimittajia, jotka hyödyntävät tuuli- ja vesivoimaa. Kaukolämmössä ja -jäähdytyksessä käytetään biopolttoainetta, jonka kasvihuonekaasupäästöt ovat vähäiset. Keinoja vähentää energiankulutusta:
Arvid Nordquist -kahvi kuljetetaan paahtimolta kuorma-autoilla varastoihin ja edelleen jälleenmyyjille ja myymälöihin. Arvid Nordquistin jakelijoilla on ympäristösertifiointi ja pitkän aikavälin tavoite ilmastovaikutuksen vähentämiseksi. Arvid Nordquistin jakelua koskeva tavoite:
Olemme laskeneet kahvituotantomme hiilijalanjäljen koko matkalta raaka-aineesta valmiiksi tuotteeksi asti. Teemme aktiivisesti töitä päästöjen ja jäljellä olevien ympäristövaikutuksen vähentämiseksi istuttamalla puita kahvinviljelymaissa, mikä kompensoi hiilijalanjälkemme 100-prosenttisesti.
Puun istuttaminen on yksi monista tavoista kompensoida syntyneitä kasvihuonekaasupäästöjä. Suunnilleen 17 % maailman noin 6 miljardista tonnista hiilidioksidipäästöjä syntyy kestämättömästä maankäytöstä, josta metsien hävittäminen on yksi esimerkki. Keskisuuri puu "nielee" elämänsä aikana satoja kiloja hiilidioksidia. Siksi puun istuttaminen on tehokas tapa sitoa hiilidioksidia ja tehdä palvelus ilmastolle.
Puut myös parantavat maaperää, veden saatavuutta ja kasvien ja eläinten paikallisia elämisen edellytyksiä. Ne avaavat ihmisille ja yhteisöille ympärillään uusia taloudellisia mahdollisuuksia. Puiden istuttamista ja metsien hävittämisen vähentämistä pidetään kustannustehokkaimpana keinona kasvihuoneilmiön torjumiseksi.
Metsittämisellä on myönteisiä ilmastovaikutuksia, se parantaa maaperää ja veden saatavuutta sekä lisää kasvien ja eläinten elämisen edellytyksiä. Se avaa myös uusia taloudellisia mahdollisuuksia alueen ihmisille ja yhteisöille.
Nämä sivut sisältävät alkoholimainontaa ja ovat tarkoitettu Sinulle, joka olet täyttänyt 18 vuotta. Oletko ravintola-asiakas? Klikkaa tästä