GROWN BY WOMEN

TUEMME NAISIA TYÖSSÄÄN

TUEMME NAISIA TYÖSSÄÄN

Taistelussa köyhyyttä vastaan on tärkeää saada yhä useammat naiset mukaan talouteen ja työmarkkinoille. Se on yksi YK:n kehitystavoitteista, jolle myös me haluamme osoittaa tukemme. AMIGAS-kahvimme valmistetaan pavuista, jotka tulevat naisten hoitamilta kahviviljelmiltä. Tukemalla näitä naisia pitkällä aikavälillä Arvid Nordquist edistää heidän elintasonsa paranemista.

AMIGAS AVAA OVIA

Kahviviljelmillä työskentelevillä naisilla on vain harvoin ulottuvillaan resursseja, joita tarvittaisiin viljelyn kehittämiseen. Sen vuoksi heidän on myös vaikea parantaa elintasoaan. Monet naiset työskentelevät viljelmillä yksin: he ovat leskiä tai heidän miehensä ovat lähteneet kaupunkiin työn perässä. Jos naiset eivät omista viljeltävää maata, heidän on vaikea saada lainaa, jota tarvittaisiin esimerkiksi lannoitteiden ostoon ja sitä myöten tuotannon kasvattamiseen. Arvid Nordquistin AMIGAS tekee tulevaisuudesta valoisamman ja tukee naisia kahvin viljelijöinä.
70 prosenttia maailman kahvista tulee pieniltä perheviljelmiltä ja usein köyhistä maista, jotka kärsivät sisällissodista. Naiset tekevät monesti suuren osan työstä, mutta eivät saa siitä riittävästi toimeentuloa kohtuullista elämää varten. Grown by Women auttaa näitä naisia parantamaan elinolosuhteitaan.
Wilhelm Nordquist, hankintapäällikkö, Arvid Nordquistin kahvipaahtimo

KAHVIA NAISTEN VILJELMILTÄ

AMIGAS-kahvi on peräisin naisten pyörittämästä osuuskunnasta. Osuuskunnan muodostamisen, Reilun kaupan sertifioinnin ja kauppajärjestöjen tuen avulla viljelijät ovat saaneet koulutusta viljelyn kehittämiseen, muuttuvaan ilmastoon sopeutumiseen ja ympäristöstä huolehtimiseen.