KAHVIN ARVOKETJU –
NÄIN TYÖSKENTELEMME KESTÄVYYDEN PARISSA

Olemme jo yli vuosikymmenen ajan tehneet määrätietoista työtä kahvitoimintamme ilmastopäästöjen vähentämiseksi. Vuodesta 2014 lähtien olemme onnistuneet pienentämään päästöjä 30 % – viljelystä ja tuotannosta aina valmiiseen kahvikuppiin asti. Tältä sivulta voit seurata koko arvoketjua ja lukea lisää ilmastovaikutuksistamme sekä siitä, miten työskentelemme niiden vähentämiseksi.

MAA

Vuodesta 2014 lähtien 96,6 % kahvistamme on ollut vahvistetusti metsäkadotonta, mikä tarkoittaa, että kahvin viljelyä varten ei ole raivattu metsää. Tämä on ratkaisevan tärkeää suurten hiilidioksidipäästöjen ehkäisemiseksi ja se edistää samalla luonnon monimuotoisuuden sekä ekosysteemien suojelua. Kahvipensaat, jotka saavat kasvaa luonnollisesti muiden kasvien joukossa, voivat paremmin ja tukevat maaperän terveyttä.

Päästöt CO2e: 26,1 %

VILJELY

Kaikki kahvimme on sertifioitu Rainforest Alliance- tai Fairtrade-järjestöjen toimesta. Lisäksi Selection-sarjamme on luomuviljelty ja sertifioitu EU-lehden ja KRAV-merkinnän mukaisesti. Sertifikaatit suojelevat ihmisoikeuksia, takaavat oikeudenmukaiset työolosuhteet sekä turvaavat biologisen monimuotoisuuden säilymisen. Koska viljely ja jalostus muodostavat suurimman osan ilmastovaikutuksistamme, asetetaan myös korkeat vaatimukset luonnonvarojen – kuten energian ja veden – käytön vähentämiselle, rehevöitymisen ehkäisemiselle sekä luonnon monimuotoisuuden säilyttämiselle.

Päästöt CO2e: 61,5 %

KULJETUS

Kahvin matka viljelmiltä kuppiin on pitkä ja sisältää useita eri kuljetusvaiheita: maantiekuljetukset viljelysmaassa, merirahti valtamerten yli, rautatiekuljetukset varastoillemme sekä lopulta jakelu myymälöihin tai ravintoloihin.

Päästöt CO2e: 6,2 %

Rosteriet

Allt vårt kaffe rostas med biogas sedan 2017. Rosteriet är miljöcertifierat i enlighet med ISO 14001. Produktionen drivs sedan 2009 helt och hållet med vind- och vattenbaserad energi, certifierad med Naturskyddsföreningens märkning ”Bra Miljöval”.

Utsläpp CO2e: 0,1 %

PAKKAUS JA KULUTUS

Kahvipakkauksemme valmistetaan uusiutuvasta, kasvipohjaisesta raaka-aineesta, joka on metsäteollisuuden biokiertotalouden sivuvirta. Pakkaukset koostuvat 95 % ISCC-sertifioidusta raaka-aineesta (International Sustainability and Carbon Certification), ja valmistuksessa sovelletaan massatasemenetelmää.

Päästöt CO2e: 6,1 %

Kestävyyden eteen tehtävä työ ei koskaan tule täysin valmiiksi. Se on jatkuvan parantamisen prosessi, jossa tavoiterajaa siirretään uusien oivallusten ja tieteellisten raporttien myötä.

Erica Bertilsson,
Kestävän kehityksen johtaja Arvid Nordquist