Dr. Schär

Kestävä innovaatio vihreämmän tulevaisuuden puolesta

Dr. Schär perustettiin vuonna 1922 Etelä-Tirolissa, Alppien sydämessä, tavoitteena kehittää erityisruokavaliotuotteita, jotka ovat sekä terveellisiä että maukkaita. Ulrich Ladurnerin johdolla yritys lanseerasi 1980-luvulla ensimmäisen täyden valikoimansa gluteenittomia tuotteita. Nykyään Dr. Schär toimii sadassa maassa ja on kansainvälinen markkinajohtaja gluteenittomien vaihtoehtojen ja erityisruokavalioiden saralla. Ruotsissa Arvid Nordquist on vastannut Dr. Schärin tuotteiden myynnistä vuodesta 2013 lähtien.

Dr. Schär suhtautuu vakavasti vastuuunsa gluteenittomien tuotteiden ja erityisruokavalion tuottajana. Kestävyyshaasteet ovat keskeisiä yhtiölle, sillä ympäristö vaikuttaa suoraan tuotteiden laatuun – erityisesti kysymykset, jotka liittyvät maankäyttöön ja viljelymenetelmiin.

SCJ_200px.png

Lisääntynyt biologinen monimuotoisuus ja kestävät viljelymenetelmät

Dr. Schär työskentelee biologisen monimuotoisuuden suojelemiseksi ja vahvistamiseksi kestävien viljelymenetelmien avulla useiden tutkimusprojektien kautta. Yrityksen tutkimus- ja kehitystiimi Triestessä tutkii muun muassa mikro-organismien ja muiden aineiden käyttöä, jotka voivat edistää kasvien kasvua sitomalla typpeä ilmasta – niin kutsuttuja biostimulantteja. Tämä vähentää mineraalilannoitteiden tarvetta, mikä puolestaan minimoi ympäristövaikutukset ja vähentää terveysriskejä peltotyöntekijöille. Yhteistyössä paikallisten viljelijöiden ja asiantuntijoiden kanssa Dr. Schär kehittää myös veden säästöön tähtääviä menetelmiä, ja tämä työ on johtanut pilottihankkeeseen, jossa on testattu tippateippiin perustuvaa kastelujärjestelmää.

Jotta metsäkatoa voitaisiin ehkäistä ja biologista monimuotoisuutta edistää, Dr. Schär pyrkii rakentamaan mahdollisimman kestävän toimitusketjun riskiraaka-aineille, kuten palmuöljylle, kaakaolle ja soijalle. Käyttämällä RSPO- ja RA-sertifiointeja kaakaon ja palmuöljyn osalta yritys varmistaa, että nämä raaka-aineet tuotetaan vastuullisesti ja ympäristöä kunnioittaen.

Dr. Schär painottaa myös eläinten hyvinvointia – yhtenä esimerkkinä tästä on häkkimunien käytön lopettaminen vuonna 2016.

Innovatiivisia hankkeita tulevaisuutta varten

Dr. Schär on käynnistänyt useita projekteja varmistaakseen kestävän elintarviketuotannon tulevaisuudessa. Yhteistyössä CropTrustin, Genbank Tyrolin ja Laimburgin tutkimuskeskuksen kanssa he ovat viljelleet 100 erilaista gluteenitonta kasvia yhdellä pellolla, nimeltään Field100. Tämän hankkeen tavoitteena oli edistää biologista monimuotoisuutta ja tutkia, miten maatalous voi sopeutua ilmastonmuutokseen. Toinen aloite, VItaMì, keskittyy uusien hirssilajikkeiden viljelyyn, ja ensimmäiset kenttäkokeet aloitettiin vuonna 2022. Perusteellisten analyysien jälkeen yritys suunnittelee aloittavansa siementen jakelun viljelijöille vuonna 2026.

Kestävät pakkausratkaisut

Dr. Schär pyrkii optimoimaan pakkausmateriaalien käytön ja mukauttamaan ne tulevaisuuden tarpeisiin. Matkalla kohti kestäviä pakkauksia yritys on määritellyt kaksi strategista tavoitetta:

– He ovat sitoutuneet vähentämään pakkausten käyttöä ja korvaamaan muovin paperilla aina kun se on järkevää.
– He tavoittelevat sitä, että kaikki pakkaukset olisivat kierrätettäviä, kierrätettyjä tai kompostoituvia.

Kuluttajatietoisuuden lisäämiseksi yritys keskittyy myös antamaan selkeää tietoa siitä, kuinka pakkaukset tulisi kierrättää.

Lisätietoa kestävän kehityksen strategiasta Growing Together löytyy täältä: Seeding-a-better-world