Dr. Schär perustettiin vuonna 1922 Etelä-Tirolissa, Alppien sydämessä, tavoitteena kehittää erityisruokavaliotuotteita, jotka ovat sekä terveellisiä että maukkaita. Ulrich Ladurnerin johdolla yritys lanseerasi 1980-luvulla ensimmäisen täyden valikoimansa gluteenittomia tuotteita. Nykyään Dr. Schär toimii sadassa maassa ja on kansainvälinen markkinajohtaja gluteenittomien vaihtoehtojen ja erityisruokavalioiden saralla. Ruotsissa Arvid Nordquist on vastannut Dr. Schärin tuotteiden myynnistä vuodesta 2013 lähtien.
Dr. Schär suhtautuu vakavasti vastuuunsa gluteenittomien tuotteiden ja erityisruokavalion tuottajana. Kestävyyshaasteet ovat keskeisiä yhtiölle, sillä ympäristö vaikuttaa suoraan tuotteiden laatuun – erityisesti kysymykset, jotka liittyvät maankäyttöön ja viljelymenetelmiin.
