KESTÄVÄT PESUVINKIT

Pesuvinkit jotka säästävät sekä pyykkiäsi että ympäristöä.

Lajittele pyykki aina neljään osaan: valkopyykki, vaalea pyykki, väripyykki sekä herkät materiaalit kuten villa ja silkki.

Käytä aina pesupussia herkille vaatteille kuten kaarituellisille rintaliiveille, ne voivat vahingoittaa pesukonetta.

Hellemmän pyykinpesutuloksen saavuttamiseksi käännä vaatteet nurinpäin. Näin vältät haalistuneet saumat sekä nukkaantuneet neuleet.

Pesu 40 asteessa kuluttaa vain puolet energiamäärästä kuin 60 asteen pesu. Jos pyykki ei ole kovin likaista, sen voi hyvin pestä 30 asteessa. A+ nestemäinen pesuaine on tehokasta jo matalissa lämpötiloissa.

Vuodevaatteet, alusvaatteet ja pyyhkeet on parasta pestä 60 asteessa bakteerien ja pölypunkkien karkottamiseksi.

Käytä A+ nestemäistä pesuainetta, koska se on hellävaraisempi vaatteille sekä pesukoneelle kuin jauhe. Jauhe on kuitenkin parempi vaihtoehto likaiseen valkopyykkiin. 

Suosittelemme valitsemaan ympäristömerkittyä pesuainetta. A+ on joutsenmerkittyä. A+ Sensitive, White ja Color on saanut myös Ruotsin Astma- ja Allergialiiton hyväksynnän.

Ole tarkka annostuksen kanssa jotta saat pyykistäsi mahdollisimman puhdasta, säästät sekä rahaa että ympäristöä. Liian suuri annostelu johtaa siihen että vesi vaahtoaa ja pyykki ei huuhtoudu kunnolla.

Jos pystyt asettelemaan pesupallon kädellä pyykin päälle pesukoneeseen, olet tehnyt oikein ja näin säästät parhaalla tavalla myös ympäristöä. Jos peset villapyykkiä, laita koneeseen vain kolme pestävää asiaa kerrallaan.

Kuivauskaappi kuluttaa kaksi kertaa niin paljon sähköä kuin kuivausrumpu. Mutta kuivausrumpuun mahtuu kerralla enemmän vaatteita. Paras, halvin ja helpoin tapa on antaa vaatteiden kuivua itsestään.

Pesemme pyykkiä myös tarpeettomasti. Se kuluttaa vaatteita, ympäristöä sekä lompakkoa. Joskus riittää myös että tuulettaa vaatteen kunnolla.


Jos sinulla on huolia tai kysymyksiä tuotteistamme etkä löytänyt vastausta täältä. Ota meihin yhteyttä. Työskentelemme tarjotaksemme tietoa ja antaaksemme sinulle parhaan mahdollisen tuen!

kuluttajakontakti@arvidnordquist.fi