Chateau Musar

Libanon

Chateau Musar

Tuottaja:
Château Musar
Rypäle:
Cabernet Sauvignon, Carignan
Maa:
Libanon
Alue:
Bekaadalen
Maku:
Mausteinen ja mehevä
Vuosikerta:
2006
Alkoholipitoisuus:
13,5%
Koko:
750 ml
Tuotenro:
99465
Hinta tukussa:
€39,90
Lkm/pakkaus:
6
Sertifiointi:
Luomu, Matalasulfiittinen
Chateau Musar

Chateau Musar on kauniin rubiininpunainen viini, jonka tuoksusta huokuu tummat kirsikat, mustaherukka, karpalo sekä lakritsimaiset vivahteet. Makumaailma on hyvin täyteläinen ja tumman marjainen, ja läsnä ovat vahvasti karhunvatukka, mustikka sekä kirsikka. Vuosikerta 2006 kuuluu talon täyteläisimpiin vuosikertoihin, mutta siitä huolimatta tasapainoista kokonaisuutta leimaa erinomainen hapokkuus sekä nautittava tanniinisuus.

2006 oli hämmästyttävä vuosi. Vuoteen lähdettiin erittäin talvisissa olosuhteissa koko Libanonissa. Bekaanlaakso oli lumen peitossa yli kaksi viikkoa ja lumen sulamista seurannut mutainen ja märkä maa sai maata koskemattomana 45 päivän ajan. Kun kevät vihdoin saapui, ei loppua näkynyt. Koko vuoden aikana päästiin vain kymmenenä päivänä lämpötiloihin jotka voisi laskea kesäisiksi, eli 30 astetta päivällä ja 22 astetta öisin. Siitä huolimatta, että Libanonissa oli valloillaan sotatila vuonna 2006, saatiin kuitenkin sato korjattua. Rypäleiden happo- ja sokeripitoisuus oli erittäin korkealla tasolla, joka osaltaan antoi erinomaiset lähtökohdat upean viinin valmistukseen. Lopullinen blendi tehtiin vuonna 2009, jonka jälkeen viini sai levätä ranskalaisissa Nevers –tammitynnyreissä vuoden verran.

Hedelmäisyys
Tanniinit
Täyteläisyys

Sopivuus

Naudanliha, Juustot, Lammas, Riista

Château Musar

Château Musar on tuottanut viinejä Bekaanlaaksossa vuodesta 1930. Perustaja Gaston Hochar oli vain 20-vuotias kun hän päätti tehdä kansainvälisellä skaalalla huippulaadukkaan viinin. Päätöksen innoittajana toimi Gastonin lukuisat matkat Bordeaux’hin, mutta hän halusi myös kunnioittaa Libanonin 6000-vuotista viinihistoriaa. Tänäkin päivänä viineistä hehkuu täysin oma tyylinsä, jota ei löydä mistään muualta.

Lisää tuottajasta