Chateau Musar

Libanon

Chateau Musar

Tuottaja:
Château Musar
Rypäle:
Cabernet Sauvignon, Carignan
Maa:
Libanon
Alue:
Bekaadalen
Maku:
Mausteinen ja mehevä
Vuosikerta:
2011
Alkoholipitoisuus:
13,5%
Koko:
750 ml
Tuotenro:
99465
Hinta tukussa:
€39,90
Lkm/pakkaus:
6
Sertifiointi:
Matalasulfiittinen
Chateau Musar

Chateau Musar on tumman verenpunainen, tuoksu on täyteläinen ja aromikkaan hedelmäinen sisältäen viitteitä mulperista, tummista kirsikoista, luumuista sekä mokkamaisia piirteitä. Maultaan viini on intensiivinen ja konsentroitunut ja luonteeltaan metsäinen sekä tumman hedelmäinen ja tyylikkään mausteinen. Tanniinit ovat kypsät ja pehmeät ja maussa on pituutta. Chateau Musar Red 2011 on eloisan voimakas vuosikerta ja oikein säilytettynä viini säilyy vuosikymmeniä.

Vuoden 2011 sadonkorjuu osoittautui yhdeksi viimeisen 20 vuoden haastavimmista, vuosi oli kaikin puolin poikkeuksellinen. Tammikuu oli harvinaisen kylmä ja samaan aikaan liian kuiva. Helmikuu toistui hyvin samanlaisena kuin tammikuu, ja vasta maaliskuussa oli aurinkoisempaa. Huhtikuussa ja toukokuussa satoi epätavallisen paljon, enemmän kuin vuoden kolmen ensimmäisen kuukauden aikana yhteensä. Runsaiden sateiden takia rypäleet kypsyivät kovin myöhässä. Luonto ei saanut kirittyä tätä kiinni, vaan sadonkorjuu tapahtui normaalia myöhemmin. Viini vapautettiin markkinoille keväällä 2018.

Hedelmäisyys
Tanniinit
Täyteläisyys

Sopivuus

Naudanliha, Juustot, Lammas, Riista

Château Musar

Château Musar on tuottanut viinejä Bekaanlaaksossa vuodesta 1930. Perustaja Gaston Hochar oli vain 20-vuotias kun hän päätti tehdä kansainvälisellä skaalalla huippulaadukkaan viinin. Päätöksen innoittajana toimi Gastonin lukuisat matkat Bordeaux’hin, mutta hän halusi myös kunnioittaa Libanonin 6000-vuotista viinihistoriaa. Tänäkin päivänä viineistä hehkuu täysin oma tyylinsä, jota ei löydä mistään muualta.

Lisää tuottajasta