Giesen Estate Pinot Noir

Uusi-Seelanti

Giesen Estate Pinot Noir

Tuottaja:
Giesen Estate
Rypäle:
Pinot Noir
Maa:
Uusi-Seelanti
Alue:
Marlborough
Maku:
Hedelmäinen ja runsasmakuinen
Vuosikerta:
2018
Alkoholipitoisuus:
12,5%
Koko:
750 ml
Tuotenro:
991010
Hinta tukussa:
€17,90
Lkm/pakkaus:
6
Sertifiointi:
Kestävä kehitys Uusi-Seelanti
Giesen Estate Pinot Noir

Runsaan kirsikkainen, karhunvatukkainen ja yrttinen Pinot Noir. Samettiset tanniinit tasapainottavat hapokkuutta. Kuuden kuukauden tammikypsytys ”sur lie” tuo viiniin rakennetta. Marjaisa ja pehmeän hapokas viini, johon tammi on hienostuneesti integroitunut. 

Rypäleet tulevat Wairaussa ja Awateressa sijaitsevilta tarhoilta Marlboroughsta. Wairaussa kasvaville rypäleille on ominaista runsas marjaisuus. Awateren laakson ilmasto on viileämpi ja rypäleiden aromeissa korostuu yrttisyys.

Tarkoin valikoidut rypäleet puristetaan kevyesti, jonka jälkeen kylmämaseraatio 4-6 vuorokauden ajan. Fermentointi kontrolloidussa lämpötilassa noin 16-29 päivää. Tämän jälkeen viini on saanut kypsyä hiivasakan päällä ranskalaisissa tammitynnyreissä 6 kuukautta. Pullotus ilman suodatusta on auttanut säilyttämään upean aromaattisuuden.

Viinintekijä Nikolai St George valittiin Marlboroughssa  "Vuoden Viinitekijäksi" kolme kertaa peräkkäin vuosina 2013-2015.

Hedelmäisyys
Tanniinit
Täyteläisyys

Sopivuus

Linturuoat, Possu, Salaatit

Giesen Estate

Giesen Estate on Giesenin veljesten Theon, Alexin ja Marcelin yli 30-vuotias perheyritys Marlboroughssa. Giesen Estate kuuluu Uuden Seelannin 10 suurimman viinintuottajan joukkoon.

Lisää tuottajasta