KWV Big Bill White

Etelä-Afrikka

KWV Big Bill White

Tuottaja:
KWV
Rypäle:
Chenin Blanc, Sauvignon Blanc, Grenache Blanc
Maa:
Etelä-Afrikka
Alue:
Coastal region
Maku:
Raikas ja hedelmäinen
Vuosikerta:
2018
Alkoholipitoisuus:
13,5%
Koko:
750 ml
Tuotenro:
99471
Hinta tukussa:
€11,60
Lkm/pakkaus:
6
Sertifiointi:
Kestävä kehitys
KWV Big Bill White

Big Bill -viinit ovat hatunnosto merkittävälle etelä-afrikkalaiselle William "Big Bill" Millardille, joka elämänsä aikana ehti olla mm. rugbyjoukkueen kapteenina, nyrkkeilijänä sekä eteni KWV:n ensimmäiseksi toimitusjohtajaksi. Big Billin mukaan on nimetty myös KWV:n kellaritiloista löytyvä, tiettävästi maailman suurimpiin tynnyreihin kuuluva, 22 000 litran tammitynnyri.

Big Bill White on runsaan hedelmäinen, pirteän hapokas, monikäyttöinen ja helposti lähestyttävä valkoviini. Tästä keskihapokkaasta viinistä löytyy aromeita päärynästä, ananaksesta sekä persikasta. Viini on omiaan erilaisten kalaruokien, salaattien, kanan ja pikkupurtavien kanssa.

50 % Chenin Blanc, 25 % Sauvignon Blanc, 25 % Grenache Blanc. Jäännössokeria 3 g/l. Kypsytys sakan päällä terästankeissa.

Hapokkuus
Makeus
Hedelmäisyys

Sopivuus

Kala, Äyriäiset, Salaatit

KWV

KWV sijaitsee kauniin Paarl-alueen sydämessä. Viinitehdas on maailman suurimpia, ja nykyäänkin käytössä oleva viinikellari rakennettiin vuonna 1930. Sitä on kunnostettu viime vuosien ajan perusteellisesti. Kellarissa on riveittäin tynnyreitä, enimmäkseen ranskalaisia, mutta myös amerikkalaisia ja unkarilaisia.

Lisää tuottajasta