Roodeberg White

Etelä-Afrikka

Roodeberg White

Tuottaja:
KWV
Rypäle:
Chardonnay, Chenin Blanc, Sauvignon Blanc
Maa:
Etelä-Afrikka
Alue:
Western Cape
Maku:
Hedelmäinen ja runsasmakuinen
Vuosikerta:
2015
Alkoholipitoisuus:
13,5%
Koko:
750 ml
Tuotenro:
99109
Hinta tukussa:
€11,30
Lkm/pakkaus:
12
Roodeberg White

Sauvignon Blancin, Chardonnayn ja Chenin Blancin lisäksi viinissä on käytetty pieni määrä Viognieria ja Grenachea. Runsas, avoin ja aromaattinen tuoksu, jossa voikukkaa ja eksoottisia hedelmiä, kuten limeä ja mangoa, sekä häivähdys tammea. Maku on keskitäyteläinen, kevyesti voinen ja runsaan hedelmäinen. Maussa limeä, persikkaa ja melonia. Pitkä jälkimaku, jossa kevyesti paahdettua tammea ja mantelia.

Vuoden 2014 sato kypsyi suhteellisen myöhään, koska alkukesä oli sateinen ja viileä. Loppukesästä saatiin kuitenkin tarvittava määrä lämpöä ja rypäleet kypsyivät tasaisesti. Alkukesän viileys tuntuu viinissä mukavan hapokkuutena. Viinistä 60% käy tammitynnyreissä neljän kuukauden ajan. 

Hapokkuus
Makeus
Hedelmäisyys

Sopivuus

Aperitiivi, Kala, Äyriäiset, Noutopöytä

KWV

KWV sijaitsee kauniin Paarl-alueen sydämessä. Viinitehdas on maailman suurimpia, ja nykyäänkin käytössä oleva viinikellari rakennettiin vuonna 1930. Sitä on kunnostettu viime vuosien ajan perusteellisesti. Kellarissa on riveittäin tynnyreitä, enimmäkseen ranskalaisia, mutta myös amerikkalaisia ja unkarilaisia.

Lisää tuottajasta