Ranskan puutarhassa Loiren laaksossa on kasvatettu viiniköynnöksiä jo 2000 vuotta. 43:n pienen viinitilan osuuskunta Caves des Producteurs Vouvray tuottaa yhteistyössä laadukkaita viinejä omista rypäleistään.
Altos las Hormigas -viinit ovat maailman parhaimpiin lukeutuvien viininvalmistajien yhteistyön tulosta. He haluavat luoda voimakkaita viinejä, jotka tuovat parhaiten esiin Malbecin ominaispiirteet.
ARA on ainutlaatuinen tuottaja, joka johdonmukaisesti hyödyntää alueen mikroilmastoa viinitarhoillaan. Kansainvälisestikin tunnettu viinintekijä Jeff Clarke johtaa viinitilaa, joka tuottaa yksiä Marlborough- alueen parhaimmista viineistä.
"I am a winegrower, and my goal is to express the terroir." -Francois Lurton
Bodegas Abadal sijaitsee Espanjassa Plà de Bagésin alueella. Se on pieni ja mielenkiintoinen alue, jossa toimii noin kaksitoista viinintuottajaa. Alue sai D.O.-statuksen vuonna 1995.
Bodegas Añadaksen CARE-brändi on saanut nimensä roomalaisilta, ja se juontaa juurensa Cariñena-kaupungista. Care tarkoittaa myös välittämistä, joka näkyy tuottajan viininvalmistuksessa.
Bodegas Crin Roja kuuluu Roqueta Origen-yhtiöön. Tilan modernien viininvalmistusmenetelmien avulla tuotetaan viinejä, jotka ilmentävät kunkin rypäleen ominaista tyyliä.
La Manchassa sijaitseva viinitalo, jonka tarhoilla kasvaa alueen alkuperäislajikkeita ja kansainvälisiä suosikkeja. Perustettu vuonna 1930.
La Manchassa Espanjassa sijaitsee Parran perheen luomuviinitalo. Viinit ovat tyyliltään helposti lähestyttäviä ja vivahteikkaita.
Ramón Roqueta perusti Bodega Roquetan vuonna 1898. Perhe oli alueella jo 1100-luvulla, ja nyt viinitilaa pyörittää neljäs sukupolvi.
Voiko Cannonball -nimistä viininvalmistajaa ottaa vakavasti? Tottakai!
Cantina di Negrar perustettiin kuuden viljelijän yhteistyöstä 1933. Talon viinit ovat voittaneet useita palkintoja kansainvälisissä kilpailuissa ja vuonna 2012 Cantina di Negrar valittiin Veneton parhaaksi tuottajaksi.
Cantina Tollon viiniosuuskunta on perustettu vuonna 1960. Se sijaitsee Adrianmeren rannalla Abruzzossa lähellä Tollo-nimistä kylää. Cantina Tollon tuotannossa panostetaan voimakkaasti sekä ympäristöasioihin että laatuun. Melkein kaikki Cantina Tollon valmistamat viinit ovat luomuviinejä. Laadukkaat, eri puolilta Abruzzoa tulevat viinit ovat vuosien varrella saaneet lukuisia palkintoja.
Cantine Capetta valmistaa laadukkaita viinejä Piemontessa, Pohjois-italiassa.
Paolinin tilan tarhat sijaitsevat 3000 hehtaarin kokoisella alueella Marsalan rantojen ja kukkuloiden välisessä laaksossa.
Casa Gheller on nimetty vanhan viinintekijäsuvun mukaan. Suvun juuret juontavat pitkälle historiaan Valdobbiadenen viinintuotantoalueella. Casa Gheller on tunnettu korkealaatuisista ja alueen perinteitä kunnioittavista viineistään.
Casa Vinicola Botter tuottaa viinejä useilla alueilla Italiassa. Yrityksen yksi tärkeimmistä arvoista laadukkaiden viinien tuotannossa on niiden valmistaminen ympäristöystävällisesti.
Albert Bergère perusti A.Bergèren samppanjatalon vuonna 1949. A.Bergèren viinitarhat sijaisevat pääosin Fèrebriangesissa, Etogesissa ja Congyssa.
Maailman myllerrykset ovat joskus alkuja uskomattomille tarinoille. De Sousan tarina on yksi niistä.
Chansonin viinit ovat saaneet lukuisia palkintoja viime vuosien aikana kansainvälisissä viinikilpailuissa, mikä kuvastaa viinien hienoa laatua.
Château Musar on tuottanut viinejä Bekaanlaaksossa vuodesta 1930. Perustaja Gaston Hochar oli vain 20-vuotias kun hän päätti tehdä kansainvälisellä skaalalla huippulaadukkaan viinin. Päätöksen innoittajana toimi Gastonin lukuisat matkat Bordeaux’hin, mutta hän halusi myös kunnioittaa Libanonin 6000-vuotista viinihistoriaa. Tänäkin päivänä viineistä hehkuu täysin oma tyylinsä, jota ei löydä mistään muualta.
Raoul Collet nimellä on samppanjaa tuotettu vuodesta 1926. Collet on tänä päivänä COGEVIn suurin brändi; vuosituotanto on n. 700 000 pulloa. Colletin samppanjatalo sijaitsee historiallisessa Aÿn kylässä ja siihen kuuluu yli 700 viininviljelijää.
Cosecheros & Criadores viinitalon luomuviinit tulevat Riojassa sijaitsevalta viinitilalta, mutta rypäleet ovat kasvaneet La Manchan kuuman auringon alla Keski-Espanjassa. Laadukasta luomuviiniä järkevään hintaan.
De Loachin viinitarhat sijaitsevat alueen parhaimmilla ja viileimmillä alueilla. Russian River Valleyta onkin alettu kutsumaan ”Amerikan Bungundiksi” ja se soveltuu erinomaisesti Chardonnayn ja Pinot Noirin viljelyyn.
Viinitalo on itseasiassa yksityisten viinintuottajien 1901 perustama yritys, johon kuuluu jo satoja tuottajia.
Lafagen tilalla Etelä-Ranskassa on erikoistuttu vanhoihin köynnöksiin; osa köynnöksistä on jopa 75 vuotta vanhoja.
Domaine Rieflé keskittyy tuotannossaan luomuun ja on muutenkin hieman erilainen tuottaja filosofialtaan.
Vuonna 1780 Domdechant Werner sai haltuunsa Hocheimer viinitilan. Tilalla tehdään viinejä jo seitsemännessä sukupolvessa. Tila sijaitsee Saksassa Rheingaun alueella.
Emendis –viinitalo nimettiin tilalla tiettävästi vuonna 1186 asuneen ensimmäisen naisen kunniaksi. Nimi symboloi arvoja, jotka ovat tuottajalle tärkeitä – historia ja kokemus sidottuna nykyaikaiseen tekniikkaan, tyylikkyys ja naisille tyypillinen kuudes aisti…
Finca La Celian talo on ensimmäisiä viinitaloja joka 1800-luvun lopulla istutti Ranskasta tuodun Malbec- viiniköynnöksen Uco Valleyyn Mendozaan. La Celian viinit ilmaisevat alueen maaperää upeasti, ne ovat harmonisia ja elegantteja.
Finca Montepedroson viinitila sijaitsee Ruedan parhaalla alueella. Viinien tunnusomaisimmat piirteet ovat niiden korkea laatu ja voimakas maaperän vaikutus.
Finca Valpiedran viinitarhat sijaitsevat Riojan parhaalla paikalla ja viinit ovat kansainvälisesti tunnettuja korkeasta laadustaan. Tila on kokonaisuudessaan ”single vineyard”.
Kuten osuuskunnan nimi ”Celliers du Nouveau Monde” kertoo, talon viininvalmistuksen tavoite on tuottaa moderneja viinejä kansainväliseen myyntiin.
Francois Arnaudin ja Jean Francois Ranvierin omistama R&D Vins tuottaa viinejä Côtes du Rhonen alueelta.
Giesen Estate on Giesenin veljesten Theon, Alexin ja Marcelin yli 30-vuotias perheyritys Marlboroughssa. Giesen Estate kuuluu Uuden Seelannin 10 suurimman viinintuottajan joukkoon.
Colchaguan laaksossa Lololissa sijaitseva Hacienda Araucano on yksi arvostetun Francois Lurtonin viinitiloista.
José Maria da Fonseca on ollut alusta asti saman perheen omistuksessa. Nykyisin yritystä johtaa jo kuudes sukupolvi. Viinit valmistetaan perinteisistä portugalilaisista rypälelajikkeista moderneissa toimitiloissa.
Huippumodernilla viinitilalla kaikki tähtää tasalaatuisuuteen. Uusimman teknologian ja motivoituneen henkilökunnan avulla viinitalo on noussut yhdeksi alueen suurimmista.
Kahurangi Estate on yksityinen boutique-viinitalo. Tilan omistajat Greg ja Amanda Day ovat omistautuneet viljelemään viinitarhoja kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti sekä tuottamaan käsintehtyjä laadukkaita viinejä.
Kuentzin suvun viininvalmistuksesta kertovat ensimmäiset dokumentit löytyvät vuodelta 1795. Tila sai kaksoisnimensä Kuentz-Bas 1894 kahden suvun yhdistyttyä avioliiton kautta.
KWV sijaitsee kauniin Paarl-alueen sydämessä. Viinitehdas on maailman suurimpia, ja nykyäänkin käytössä oleva viinikellari rakennettiin vuonna 1930. Sitä on kunnostettu viime vuosien ajan perusteellisesti. Kellarissa on riveittäin tynnyreitä, enimmäkseen ranskalaisia, mutta myös amerikkalaisia ja unkarilaisia.
Laborie Estate sijaitsee Paarlissa ja on yksi Etelä-Afrikan vanhimmista viinitiloista. Alueella on valmistettu korkealaatuisia viinejä jo 300 vuoden ajan.
Vuonna 1974 perustetusta osuuskunnasta on kasvanut yksi Ranskan johtavia AOC- ja "Côtes de Bordeaux" -viinien tuottajista.
LGI tuottaa moderneja viinejä Languedocista, Cascognyistä ja Rhonesta kansainvälisten markkinoiden tarpeisiin.
Tänä päivänä LFE on Chilen suurin 100% perheomistuksessa oleva tila ja viiniä tuotetaan jopa 1850 hehtaarilla. Yrityksessä on aktiivisesti mukana kaksi sukupolvea ja viiniä viedään jo yli 70 maahan.
Mas d’en Gil on perheyritys, jonka valmistamat viinit ovat kansainvälisesti palkittuja ja erittäin arvostettuja.
Morando sijaitsee Piemontessa Astin, Cuneon ja Alessandrian lähellä. Morandon vuosituotanto on yli neljäkymmentä miljoonaa pulloa viiniä vuodessa.
Vuonna 2013 perustettu MRG Wines on laadukkaiden alkoholittomien juomien edelläkävijä.
Parducci Wine Cellars on pohjois-Kaliforniassa sijaitsevan Mendocinon alueen vanhin viinintuottaja. Tämä kolmannessa polvessa toimiva perheyritys on perustettu jo vuonna 1932. Yrityksen toimintaa leimaa laatutietoisuus sekä kestävään kehitykseen panostaminen, ja talo onkin USA:n ensimmäinen hiilineutraali viinintuottaja.
Pasqua Vigneti e Cantine on lähes 100-vuotias viinitalo, joka valmistaa korkealaatuisia italialaisia viinejä Venetossa. Pasqua ja on yksi Italian viinimarkkinoiden tärkeimmistä toimijoista.
Arvostetun Château Timberlayn alkuperä ulottuu 1300-luvulle saakka. Nykyisin se on yksi lukuisista bordeauxlaisen Robert Giraud SAS:in tiloista.
Rudolf Müller on yksi perinteikkäimmistä, mutta innovatiivisimmista viininvalmistajista Moselin laaksossa. Viinit valmistetaan uusimman teknologian avulla perinteitä kunnioittaen.
Talon tekemät viinit ovat tasapainoisia ja harmonisia. Niissä yhdistyy upeasti hedelmäisyys, rakenne ja hienostuneisuus. Heille on tärkeää että viineissä erottuu selkeästi lajikkeen piirteet, terroir ja vuosikerta.
Weingut Steininger on perinteikäs viininvalmistajaperhe useammassa sukupolvessa. Steiningerin viljellyimmät rypäleet ovat Grüner Veltliner ja Riesling. Steiningerin kuohuviinit ovat myös saaneet paljon tunnustusta.
Susana Balbo Wines sijaitsee Argentiinassa Andien juurella, jossa on kaikki edellytykset huippuviinien valmistamiseen.
Pienessä italialaisessa Apacchion kylässä toimii artesaanioluita tuottava pienpanimo Collesi, jonka tuotanto nojaa kolmeen pääperiaatteeseen: intohimo, kokemus ja Äiti maan antimet.
Hyvän viinin valmistaminen vaatii kokemusta, taitoa, intohimoa, aikaa ja omistautumista. Tenute SalvaTerralla kaikki jakavat tämän vision.
Vidigal Wines on yksityisomisteinen viinitila Leiriassa, Portugalissa. Tila on perustettu 1900-luvun alussa ja sillä on ollut lukuisia omistajia olemassaolonsa aikana. António Mendes Lopes osti tilan vuonna 1990 ja hän on nykyään Vidigal Winesin toimitusjohtaja. Mendes Lopesin johdolla tilalla on tehty suuria uudistuksia, joiden ansiosta Vidigalin tuotanto on kasvanut yli 3 miljoonaan pulloon vuodessa.
Villa Sandi on perustettu 1975. Nykyisin Villa Sandin omistaa jo kolmannessa sukupolvessa Moretti-Polegaton perhe. Vuosituotanto on 5,3 miljoonaa pulloa. Talon omistuksessa on 160 hehtaaria viiniviljelmiä.
“The Habitat" -viinit ovat australialaisen Wines Insights:in valmistamia. Wine Insights valmistaa laadukkaita viinejä Australian merkittävimmillä viinialueilla. Viinit ovat runsaita ja helposti lähestyttäviä. Lisäksi nykyaikaiset pakkausmateriaalit minimoivat hiilijalanjälkeä.
Valserranon tarina alkoi 1800 – luvun puolivälissä, kun Francisco Javier Solano y Eulate alkoi valmistaa viinejä Riojassa. Viinitalo on siirtymässä lähiaikoina jo viidennen sukupolven hoitoon.
Vivaldi on moderni lähestymistapa viininvalmistukseen, ”projekti”, joka Valpolicellan alueella tuottaa erinomaisia viinejä tarkasti valikoitujen viinitarhojen rypäleistä. ”Appassimento” eli rypäleiden kuivatus on tärkeässä osassa Vivaldin viineissä.
Cantina Zaccagninin viinit ovat saaneet suurta arvostusta kansainvälisesti. Korkealaatuisten viinien valmistuksesta vastaavat Marcello Zaccagnini ja enologi Concezio Marulli.
Nämä sivut sisältävät alkoholimainontaa ja ovat tarkoitettu Sinulle, joka olet täyttänyt 18 vuotta. Oletko ravintola-asiakas? Klikkaa tästä