Argentiina

Altos Las Hormigas

Kuluttaja Yritystoiminta

Altos las Hormigas -viinit ovat maailman parhaimpiin lukeutuvien viininvalmistajien yhteistyön tulosta. He haluavat luoda voimakkaita viinejä, jotka tuovat parhaiten esiin Malbecin ominaispiirteet. 

Altos las Hormigasin perusti vuonna 1995 ryhmä omistautuneita ja erittäin osaavia ihmisiä. Alberto Antonini ja Antonio Morescalchi olivat matkustelleet ympäri Argentiinan parhaita viinialueita ja olivat syvästi vaikuttuneita Malbec-rypäleen viljelyn edellytyksistä. 

Viinitarhat sijaitsevat noin 800 metriä merenpinnan yläpuolella Andien länsipuolella. Nykyisin tilan koko on 246 hehtaaria, joista 40:een on istutettu rypäleitä. 1996–1999 istutetuilla viinitarhoilla viljellään ainoastaan Malbecia, noin 4000 tainta hehtaaria kohden.

Altos Las Hormigas on nimetty kunniaosoituksena tarhoilla oleville muurahaisyhdyskunnille. Argentiinassa on sanonta "un trabajo de hormigas" joka tarkoittaa "muurahaisen työ", tämä kuvaa nöyryyttä, kärsivällisyyttä ja sitoutuneisuutta vaativia töitä. Muurahaiset ovat ahkeria tiimipelaajia ja näin ollen niistä tuli osa talon nimeä ja hyvän onnen symboli.