Italia

Zaccagnini

Kuluttaja Yritystoiminta

Cantina Zaccagninin viinit ovat saaneet suurta arvostusta kansainvälisesti. Korkealaatuisten viinien valmistuksesta vastaavat tilan omistaja Marcello Zaccagnini ja enologi Concezio Marulli.

Zaccagnini on perheyritys, joka perustettiin vuonna 1978 Bolognanon kylään Abruzzon alueelle. Aluksi viinitarhoja oli yhden hehtaarin alueella ja viinit valmistettiin pienessä ladossa. Tätä nykyä viinitilaan kuuluu moderni viininvalmistamo ja yli 150 hehtaaria hoidettuja, kauniita tarhoja. Lisäksi Zaccagnini on vuokrannut yli 300 hehtaaria viininviljelykseen. Kaikki rypäleet kasvatetaan alusta loppuun itse. Tuotanto on kasvanut nopeasti, mutta tasaisesti vuosien aikana ja suurin osa viineistä myydään Italian ulkopuolelle. 

Taide on suuressa roolissa viinitilalla; Marcelo Zaccagninin vanhin poika on taiteilija Simone Zaccagnini. Tilan  moderneissa tiloissa järjestetään usein taidenäyttelyitä. Zaccagnini on lisäksi mukana monissa eri taidetapahtumissa. Kantavana ideologiana on, että viini ja taide paljastavat elämän salaisuudet.

Kaikki viinitilan rypäleet poimitaan käsin ja valmistetaan viiniksi omassa modernissa viininvalmistamossa. Viinit suodatetaan koneellisesti ja näin ollen kaikki Zaccagninin viinit sopivat loistavasti myös vegaaneille. Viinitilalla on myös oma laboratorio, joka mahdollistaa jatkuvan laaduntarkkailun. Pyrkimys mahdollisimman korkeaan laatuun johti myös siihen, että tilalla käytetään lähes kaikissa viineissä Nomacorc -korkkeja, ainoastaan Kasaura -sarjan viinit ovat kierrekorkeissa. Nomacorc on tasalaatuinen, helppokäyttöinen, tyylikäs ja sen kanssa ei tarvitse olla huolissaan korkkivioista.