Libanon

Chateau Musar 2013

Chateau Musar 2013

Chateau Musar on syvän burgundinpunainen, tuoksu on täyteläinen ja aromikkaan hedelmäinen sisältäen viitteitä luumusta, viikunoista sekä lakritsista. Maultaan viini on kypsän ja tumman hedelmäinen. Esille nousevat myös kypsät, jopa hilloiset marjavivahteet. Tanniinit ovat mukavasti pyöristyneet ja maussa on hurmaavaa pituutta.

Chateau Musarin vuosikerta 2013 yhdellä sanalla kiteytettynä: eleganssi.

Runsaslumisen talven jälkeen kevät jatkui Bekaan laaksossa viileänä kesää kohti ja vasta syyskuun intensiivinen helleaalto kypsytti rypäleet lopulliseen muotoonsa, nostaen samalla hedelmien sokeripitoisuuden todella korkealle etenkin Cabernet Sauvignonin ja Carignanin osalta. Cinsault sen sijaan ei ollut moksiskaan sään oikukkuudesta ja sen sadonkorjuu tapahtuikin viimeisenä, syyskuun 27. päivä.

Käyminen oli ennennäkemättömän hidasta ja jotkin astiat eivät edes tarvinneet lämpötilan säätelyä. Käymisen jälkeen viini sai asettua levolle vuodeksi ranskalaisissa Neverstammitynnyreissä. Viinin lopullinen blendi tehtiin keväällä 2016 ja pullotettiin saman vuoden kesänä.

Vuoden 2013 Chateau Musar on edeltänyttä vuosikertaa monisyisempi ja kerroksellisempi. Läsnä ovat tässäkin viinissä Musarin ystäville tutuksi tulleet kypsät tummat hedelmät, neilikka ja jopa lakritsi. Maun hurmaavuutta lisää viitteet kypsistä vadelmista ja mustikoista. Viini on luonteeltaan iso mutta silti elegantti; Cinsault on kauniisti pääroolissa kun taas Cabernet Sauvignon ja Carignan toimivat loistavina avustajina. Viinin kypsät ja särmiltään jo hieman pyöristyneet tanniinit yhdessä pitkän jälkimaun kanssa tekevät tästä todellisen nautinnon. Kellarointipotentiaali on tässä viinissä suoraan sanottuna loistava.

Hedelmäisyys
Tanniinit
Täyteläisyys

Sopivuus

Naudanliha, Juustot, Lammas, Riista

Tuottaja
Chateau Musar
Rypäle
Cabernet Sauvignon, Carignan
Maa
Libanon
Alue
Bekaadalen
Maku
Mausteinen ja mehevä
Vuosikerta
2013
Alkoholipitoisuus
14,5 %
Koko
750 ml
Valikoima
Vakiovalikoima
Alko tuotenro
954277
Hinta Alkossa
€40,98