De Sousa Mycorhize Grand Cru Champagne Extra Brut
Mycorhize-samppanjaan on käytetty Chardonnay-rypäleitä yli 60-vuotiaista köynnöksistä, jotka on viljelty biodynaamisesti Les Hauts Nemenry -palstalla Avizessa. Tarhoja on työstetty ainoastaan hevosten avulla. Mycorhize-sienirihmasto viihtyy kuohkeassa maaperässä ja elää symbioosissa köynnösten juuriston kanssa.
Täyteläinen ja kehittynyt tuoksu, joka alkaa vivahteilla appelsiininkukista, lemon curdista, omenoista ja valkopersikoista. Siinä on myös nougatia, paahdettua leipää, pähkinöitä ja kevyttä savuisuutta. Maku on voimakas, tiivis ja ryhdikäs. Hedelmäisyyttä säestää suolaisuus, kalkki ja sitruunan kuoren valkoista osaa muistuttava kitkeryys.
Pohjaviini on käynyt luonnonhiivoilla tammitynnyreissä ja kypsynyt sen jälkeen sakkojen päällä, jonka jälkeen siihen on lisätty 25% réserve perpétuelle -reserviviiniä.
De Sousan samppanjatalo on perustettu vuonna 1948, kun Portugalista lähtöisin olevan ja toisen maailmansodan jälkeen Champagneen kotiutuneen Manuel de Sousan poika Antoine nai paikallisen Zoemien. Nuoren parin myötäjäisiin kuului kuuden eekkerin viinitarha Avizessa. Sittemmin viljelmät ovat kasvaneet yhteensä 12 hehtaariin. De Sousan samppanjat saivat luomusertifikaatin 2010, ja vuosikerrasta 2012 lähtien tuotanto on ollut biodynaamisesti sertifioitua.
Jäännössokeria 3g/l. Erittäin rajallinen saatavuus.
Sopivuus
Itämainen/Maustettu ruoka, Juustot, Linturuoat, Äyriäiset
