Giesen Estate Pinot Noir
Runsaan kirsikkainen, karhunvatukkainen ja yrttinen Pinot Noir. Samettiset tanniinit tasapainottavat hapokkuutta. Kuuden kuukauden tammikypsytys ”sur lie” tuo viiniin rakennetta. Marjaisa ja pehmeän hapokas viini, johon tammi on hienostuneesti integroitunut.
Rypäleet tulevat Wairaussa ja Awateressa sijaitsevilta tarhoilta Marlboroughsta. Wairaussa kasvaville rypäleille on ominaista runsas marjaisuus. Awateren laakson ilmasto on viileämpi ja rypäleiden aromeissa korostuu yrttisyys.
Tarkoin valikoidut rypäleet puristetaan kevyesti, jonka jälkeen kylmämaseraatio 4-6 vuorokauden ajan. Fermentointi kontrolloidussa lämpötilassa noin 16-29 päivää. Tämän jälkeen viini on saanut kypsyä hiivasakan päällä ranskalaisissa tammitynnyreissä 6 kuukautta. Pullotus ilman suodatusta on auttanut säilyttämään upean aromaattisuuden.
Sopivuus
Linturuoat, Possu, Salaatit
