Cantina di Negrar
Cantina di Negrar

Italia, Veneto

Cantina di Negrar

Cantina di Negrar perustettiin kuuden viljelijän yhteistyöstä 1933. Talon viinit ovat voittaneet useita palkintoja kansainvälisissä kilpailuissa ja vuonna 2012 Cantina di Negrar valittiin Veneton parhaaksi tuottajaksi.

Kun talo perustettiin, viinikirva oli tuhonnut suuria osia viljelmistä ja ulkomaisista rypäleistä valmistettiin huonolaatuisia ”Valpolicella”-viinejä. Tilanteen parantamiseksi perustettiin Cantina di Negrar. Nykypäivänä siihen kuluu 230 viljelijää ja 600 hehtaaria viinitarhoja, joiden vuosituotanto on noin 8 miljoonaa litraa. Kaikki rypäleet kerätään käsin ja torjunta-aineita käytetään koko ajan vähemmän. 

Cantina di Negrar on tiettävästi ensimmäinen talo joka valmisti Amaronea, todisteena siitä on ostodokumentti vuodelta 1939. Amaronen synty oli vahinko. Viinitekijät maistoivat unohtuneesta Recioto-tynnyristä viiniä, jonka luulivat menneen pilalle. Viinin sokerit olivatkin käyneet alkoholiksi, ja oli syntynyt amaro- ”karvas viini”, joka nykyään tunnetaan Amaronena.

 

Ota meihin yhteyttä:

Arvid Nordquist
Valimotie 1 B
00380 HELSINKI
+35810 832 5600
info@arvidnordquist.fi