Kuentz-Bas

Kuentz-Bas

Kuentzin suvun viininvalmistuksesta kertovat ensimmäiset dokumentit löytyvät vuodelta 1795. Tila sai kaksoisnimensä Kuentz-Bas 1894 kahden suvun yhdistyttyä avioliiton kautta.

Kuentz-Bas on ollut koko historiansa ajan arvostettu elsassilainen tuottaja niin Ranskassa kuin sen ulkopuolellakin. Tila koki merkittäviä tuhoja Toisen Maailmansodan aikana, mutta tuotanto elvytettiin entiselle tasolleen sodan jälkeen.

Kuentz-Bas sijaitsee Husseren Les Châteauxin kylässä kuuluisan Eguishemin ”Trois Châteaux”-linnoituksen lähellä. Husseren Les Châteaux on Alsacen ”viinitien” korkeinta aluetta meren pinnasta mitaten. Colmariin on noin 8 kilometrin matka.

Samuel Tottoli, tilan nykyinen isäntä ja viinintekijä, aloitti Kuentz-Basilla vuonna 2004 maineikkaan Jean-Babtiste Adamin avustamana. Tilan ”Trois Châteaux”-viinit ovat biodynaamisesti viljeltyjä. Samuel Tottolin tavoitteena on valmistaa aitoja, terroiria ja alueen ominaisuuksia ilmentäviä persoonallisia viinejä ja hänen mukaansa biodynaamisuus antaa tähän parhaat mahdollisuudet. Erityisesti ”Grand Cru Eichberg” ja  ”Grand Cru Pfersigberg”-viinien luonteikkuutta halutaan korostaa. Tilan viinit käyvät joko 100-vuotiaissa tammitynnyreissä, jolloin viini mikro-oksidoituu upeasti, tai terästankeissa säilyttäen runsaan hedelmäisyytensä.

 

Ota meihin yhteyttä:

Arvid Nordquist
Valimotie 1 B
00380 HELSINKI
+35810 832 5600
info@arvidnordquist.fi