Cavicchioli Lambrusco di Modena Biologico
Cavicchioli Lambrusco di Modena Biologico

Italia

Cavicchioli Lambrusco di Modena Biologico

Tuottaja:
Cavicchioli
Rypäle:
Lambrusco
Maa:
Italia
Maku:
Keskitäyteläinen ja hedelmäinen
Alkoholipitoisuus:
10%
Koko:
750 ml
Valikoima:
Tilausvalikoima
Alko tuotenro:
947647
Hinta Alkossa:
€9,89
Sertifiointi:
Luomu
Cavicchioli Lambrusco di Modena Biologico

Rypälelajike Lambrusco Salamino. Väri tumman violetin punainen. Tuoksu on intensiivinen, marjainen ja hieman mausteinen. Maku on pehmeä, makean marjainen ja raikas. Viini on frizzante eli ”pirskahteleva”. Kuplat raikastavat makua entisestään. Jäännössokeria 23 g/l. Tarjoillaan hyvin viilennettynä.

Lambrusco-viinien vuosittainen tuotanto on noin 3% kaikesta Italiassa tuotetusta viinistä ja niiden tuotanto on keskittynyt kolmelle viinialueelle: Emilia-Romagnaan (90%) ja Lombardiaan ja Apuliaan. Cavicchiolin Lambruscot tulevat Emilia Romagnasta, Modenan provinssista.
Rypäleet poimitaan syyskuun puolivälin paikkeilla. Vinifikaatio tapahtuu kuorien kanssa. Ensimmäisen käymisen puolivälissä mehu siirretään lämpökontrolloituihin terästankkeihin, joissa toinen käyminen kuplien aikaansaamiseksi 3 viikon ajan 15-18˚C:ssa.

Hedelmäisyys
Tanniinit
Täyteläisyys

Sopivuus

Aperitiivi, Itämainen/Maustettu ruoka, Juustot, Grillatut ruoat, Salaatit, Charcuterie

Cavicchioli

Umberto Cavicchioli on perustanut Cavicchiolin viinitalon vuonna 1928. Cavicchioli on Lambrusco-viinien markkinajohtaja. Talo omistaa 90 hehtaaria tarhoja Modenassa, vuosituotanto on 7,2 miljoonaa litraa.

Lisää tuottajasta

 

Ota meihin yhteyttä:

Arvid Nordquist
Valimotie 1 B
00380 HELSINKI
+35810 832 5600
info@arvidnordquist.fi