Chateau Musar White

Libanon

Chateau Musar White

Tuottaja:
Château Musar
Rypäle:
Merwah, Obaideh
Maa:
Libanon
Alue:
Bekaadalen
Maku:
Täyteläinen ja runsasmakuinen
Vuosikerta:
2009
Alkoholipitoisuus:
12%
Koko:
750 ml
Valikoima:
Vakiovalikoima
Alko tuotenro:
508397
Hinta Alkossa:
€39,19
Chateau Musar White

Chateau Musar White valmistetaan paikallisista rypälelajikkeista Merwah (sukua Sémillonille) ja Obaideh (sukua Chardonnaylle). Tällä tyyliltään täysin uniikilla viinillä on pitkät perinteet. Tuoksu on täyteläinen, kehittynyt ja sisältää selkeitä vivahteita kuivatusta aprikoosista, hunajasta, mantelista sekä tammesta. Täyteläisessä maussa korostuvat piirteet kypsistä keltaisista hedelmistä, hunajasta, mantelista sekä tammesta. Viini  suositellaan dekantoitavan ennen tarjoilua, ja tarjoilulämpötilaksi suositellaan 15 astetta. Viinin luonteen ansiosta on suositeltavaa tarjoilla viini yhdessä hyvän ruuan kanssa, esim. hanhenmaksan, ankan tai savulohen kanssa. Loistavasti viinin kanssa sopivat myös vuohenjuusto tai tarte tatin.

Rypälelajikkeita Obaideh ja Merwah viljellään viileillä Mount Lebanonin rinteillä, noin 1200 metrin korkeudessa. Phylloxeralta säästyneiden köynnösten kantamat rypäleet korjataan käsin ja viini saa kypsyä ranskalaisissa Nevers-tammitynnyreissä 9 kuukauden ajan. Viinin blendaus ja pullotus tapahtuu ensimmäisen kypsytysvuoden lopussa, jonka jälkeen viini kypsyy pullossa kuusi vuotta ennen myyntiin tuloaan.

Musar Whitea on verrattu kuivaan Sauternesiin tai kypsään Gravesiin. Viini on erittäin pitkäikäinen ja kestää kellarointia mainiosti.

Hapokkuus
Makeus
Hedelmäisyys

Sopivuus

Aperitiivi, Juustot, Kala, Äyriäiset

Château Musar

Château Musar on tuottanut viinejä Bekaanlaaksossa vuodesta 1930. Perustaja Gaston Hochar oli vain 20-vuotias kun hän päätti tehdä kansainvälisellä skaalalla huippulaadukkaan viinin. Päätöksen innoittajana toimi Gastonin lukuisat matkat Bordeaux’hin, mutta hän halusi myös kunnioittaa Libanonin 6000-vuotista viinihistoriaa. Tänäkin päivänä viineistä hehkuu täysin oma tyylinsä, jota ei löydä mistään muualta.

Lisää tuottajasta

 

Ota meihin yhteyttä:

Arvid Nordquist
Valimotie 1 B
00380 HELSINKI
+35810 832 5600
info@arvidnordquist.fi