Kahvivalintasi vaikuttaa!

100% ilmastokompensoitu kahvi

Arvid Nordquist kompensoi kahvin tuotannosta aiheutuneet ilmastopäästöt istuttamalla puita kahvin viljelymaihin. Lue lisää puunistutusprojekteistamme täältä. Valitsemalla Arvid Nordquist kahvin edistät sekä sosiaalisia että ympäristöhyötyjä viljelymaissa.

Arvid Nordquist kahvi on aina 100 % vastuullisesti sertifioitua. Vastuulliset viljelymenetelmät sekä työntekijöiden työolosuhteet ovat kriteereitä, jotka täyttyvät kahvintuotannossamme Fairtrade-, Rainforest Alliance- ja luomusertifioituja kahvipapuja käyttämällä. Sertifioinnit tarkoittavat sitä, että viljelijä täyttää laatukriteerit ja sinä voit asiakkaana olla varma, että vuosittainen kolmannen osapuolen tarkastus on tehty ja kriteerit todella täyttyvät.

Ilmastotyökalun avulla voit laskea, kuinka suuri ilmastovaikutus käytetyn kahvin määrällä on kullekin kahvityypille laskettuna vuodessa. Laskelma antaa käsityksen siitä, kuinka yrityksesi ympäristövaikutukset saadaan vähenemään valitsemalla Arvid Nordquist kahvi.

Luomukahvi on ympäristön kannalta aina parempi valinta. Sen kasvihuonekaasupäästöt ovat pienemmät, koska keinolannoitteita ei käytetä. Älä epäröi ottaa yhteyttä yhteyshenkilöösi, jos sinulla on kysyttävää tai huolenaiheita ilmastokompensoinnista tai jos tarvitset apua laskennassa.

Ilmastotyökalu

Täytä tähän määrä kiloina vuodessa ja minkä tyyppiselle kahville haluat laskelman tehdä. Laskelma perustuu 12 kuukauden ajanjaksoon.

Puiden istutus antaa toivoa

Vuonna 2011 me Arvid Nordquistilla päätimme ryhtyä yhteistyöhön Taking Root -järjestön kanssa puiden istuttamiseksi Nicaraguaan. Puut sitovat hiilidioksidia ja näin kompensoivat kahvintuotannosta aiheutuvia päästöjä. Tuomme suuren osan kahvipavuista Nicaraguasta ja istuttamalla puita voimme antaa jotain takaisin maalle ja sen ihmisille. Vakuuttuaksemme siitä, että investointimme tuottaa tulosta ja johtaa positiivisiin tuloksiin pitkällä aikavälillä, vierailemme puuviljelmillä säännöllisesti, tapaamme viljelijöitä ja Taking Root -järjestön edustajia. Valitsemalla Arvid Nordquist kahvin autat parantamaan ilmastoa ja elinolosuhteita useille nicaragualaisille maanviljelijöille ja heidän perheilleen.

Istutamme puita kahvin viljelymaihin. Ympäristöhyötyjen lisäksi puiden istuttaminen työllistää ihmisiä ja edistää siten taloudellista kehitystä alueilla, joilla on paljon viljelijöitä vähän taloudellisia resursseja. Kuvasta voit lukea asioista, joita puiden istuttaminen edistää.

Carlos Emilio Martin

Carlos Emilio Martinez asuu vaimonsa Miriamin kanssa Santa Rosassa, missä he kasvattavat yhdessä karjaa ja hoitavat perheen maatilaa. He liittyivät hankkeeseen vuonna 2014 yhdessä monien muiden alueen pienviljelijöiden kanssa. Perheen oma ja alueelta palkkaamien työntekijöiden työ on johtanut siihen, että perhe on onnistunut metsittämään osan maa-alueistaan.

Kuten monet muutkin pienviljelijät, Carlos uskoo, että hankkeella on erittäin myönteinen vaikutus hänen perheeseensä sekä yhteisöön jossa he elävät. Hanke tarjoaa heille taloudellista vakautta, lisää maan arvoa ja auttaa kattamaan osan perheen kuluista. Erityisesti vaikeina aikoina, kun on taloudellisia paineita.

Carlos toivoo myös, että hanke on pitkäikäinen ja että muilla pienviljelijöillä on tulevaisuudessa mahdollisuus istuttaa puita omille mailleen. Hän näkee kuinka hanke on tuonut suuria etuja hänen kaltaisilleen pienviljelijöille, yhteisöille jossa hänkin asuu, ja tietysti myös ympäristölle.