NÄIN PIENENNÄMME

YMPÄRISTÖVAIKUTUSTAMME

Ympäristövaikutus kattaa useita keskeisiä kestävän kehityksen näkökohtia, kuten päästöt maaperään ja veteen, maankäytön, biologisen monimuotoisuuden vähenemisen, vedenkäytön ja kemikaalit. Pyrimme takaamaan tuotteiden kestävyyden ja toiminnan läpinäkyvyyden seuraavilla toimilla.

Olemme tehneet jo pitkään työtä ympäristövaikutuksemme pienentämisen parissa keskittymällä siihen, että myyntimme muodostuu suurelta osin tuotteista, joilla on kolmannen osapuolen vahvistama kestävyyssertifiointi.

Sertifioinnit asettavat vaatimuksia maanhoidolle, veden ja kemikaalien käytön vähentämiselle, resurssitehokkaalle tuotannolle ja oikeudenmukaisille työoloille. Lisäksi keräämme jatkuvasti tietoa siitä, miten valikoimaamme kuuluvien tuotemerkkien omistajat työskentelevät kestävyyshaasteidensa parissa. Näin voimme tunnistaa tuoteryhmät, joiden koko kestävyystyö ei kuulu kolmannen osapuolen vahvistaman kestävyysstandardin piiriin. Lue lisää kestävyysraportistamme.

Arvid Nordquistin kahvi

  • Ostamme ainoastaan kahvia, jolla on kolmannen osapuolen kestävyyssertifiointi. Kahvimme on pääasiassa Rainforest Alliancen tai Reilun kaupan sertifioimaa. Pienellä osalla siitä on 4C-sertifiointi. Lue lisää tästä.
  • Arvid Nordquist -kahvin hankintakäytännössä edellytetään uudistavia viljelymenetelmiä, kestävää vedenkäyttöä ja kemikaalien käytön vähentämistä. Lue lisää tästä.
  • Pyrimme lisäämään luomuviljellyn kahvin osuutta jatkuvasti.

Arvid Nordquistin elintarvikkeet, makeiset, viinit, oluet ja taloustavarat

  • Pyrimme kasvattamaan kolmannen osapuolen kestävyyssertifioimien tuotteiden osuutta valikoimamme kaikilla tuotealueilla.
  • Kartoitamme ja seuraamme tuotemerkkien omistajien ja tuottajien työtä niiden keskeisten kestävyyshaasteiden parissa kehityksen takaamiseksi.
  • Pyrimme siihen, että valikoimamme tuotteet valmistetaan laitoksissa, joilla on kansainvälisesti tunnustettu ympäristönhallintajärjestelmä.
  • Tavoitteenamme on, että kaikki käyttämämme palmuöljy on sertifioitua ja jäljitettävää.