VALMISTUSMENETELMÄ

TEE NÄIN

Valittu valmistusmenetelmä vaikuttaa kahvin makuun. Kokeile ja löydä oma suosikkisi.

imageo18tf.png

SÄHKÖKEITIN

Noudata aina valmistajan ohjeita. Sähkökeittimeen ei saa annostella liikaa kahvia, jotta mausta ei tule karvas. Keittimen wattitehon on oltava yli 1150. Matalampi teho tuo esiin kahvin karvasaineita ja tanniineja.

Arvid Nordquistin SveaMellanGran DiaFranskrostFestivitaRekoEco ja Solid ovat kahveja, jotka sopivat erinomaisesti sähkökeittimeen. Lue lisää suodatinkahveistamme.

  image6o0e9.png

PRESSOPANNU

Monien kahvintuntijoiden mielestä tämä on paras tapa valmistaa kahvia.

Kuumenna vettä liedellä ja nosta kattila pois, kun vesi alkaa kiehua. Jos vesi saa kiehua liian pitkään, se menettää happipitoisuuttaan ja kahvi saa vähemmän makua. Mittaa kahvia ruokalusikallinen kuppia kohden. Kaada vesi kahvin päälle ja sekoita lusikalla. Odota 3–4 minuuttia, ja paina mäntä sitten alas.

Arvid Nordquistin Pressiado, Svea, Mellan, Reko ja Eco ovat kahveja, joiden jauhatus sopii sekä sähkökeittimeen että pressopannuun. Lue lisää pressokahveistamme.

  imageh70el.png

PERKOLAATTORI

Noudata aina valmistajan ohjeita. Jos vesi on kovaa, valitse tummempi paahto.

Arvid Nordquistin Svea, Mellan, Pressiado, Reko ja Eco sopivat hyvin perkolaattoriin.

imageqg9a.png

MUTTERIPANNU

Kierrä pannu auki ja täytä alaosa vedellä venttiiliin saakka, ei yli. Täytä suodatin kahvilla ja tiivistä sitä hieman lusikalla. Ruuvaa pannu kiinni ja laita liedelle. Kun keitin alkaa 2–5 minuutin kuluttua porista, se nostetaan liedeltä. Kahvi on valmista.

Kokeile mutteripannuun Arvid Nordquistin Franskrost- tai Festivita -kahvia.

imagem9tp1.png

PANNUKAHVI

Annostele valmistajan ohjeiden mukaan. Kaada kylmää vettä kahvin päälle, anna kiehahtaa ja ota pannu sitten liedeltä. Anna seisoa muutaman minuutin ajan.

Arvid Nordquist Kok on pannukahvimme. Lue lisää Kok-kahvista.

image48fml.png

ESPRESSO

Noudata valmistajan ohjeita. Aito espresso valmistetaan espressokoneella, jonka paine on 9 baaria. Kolme senttilitraa aromaattista kahvia syntyy 20–30 sekunnissa. Aidon espresson tunnistaa sen pinnalle muodostuvasta kullanvaaleasta vaahdosta, jota kutsutaan cremaksi. Ripottele hieman sokeria creman pinnalle. Jos crema on onnistunut, sokeri pysyy hetken aikaa pinnalla ennen kuin se uppoaa.

Kokeile Arvid Nordquistin Espresso Nero- , Molto tai Giusto -kahvia espressokoneessa, niin saat mahtavan makuelämyksen. Tutustu tuotteisiin.

imagegoshk.png

SUODATIN/CHEMEX

Kahvinsuodattimen ja suodatinpussin käyttö on aliarvostettu ja erinomainen tapa valmistaa kahvia. Mittaa kahvia ruokalusikallinen kuppia kohden. Kuumenna vettä liedellä ja nosta kattila pois, kun vesi alkaa kiehua. Jos vesi saa kiehua liian pitkään, se menettää happipitoisuuttaan ja kahvi saa vähemmän makua. Kaada vesi suodattimeen muutamassa erässä.

Kaikki suodatinkahvimme, Svea, Mellan, Gran Dia, Franskrost, Festivita, Reko, Eco ja Solid, sopivat hyvin valmistettavaksi suodattimella.

DON PEDRO

Lasinen säiliö laitetaan toisen yläpuolelle ja kahvi mitataan suodattimeen, joka tulee osien väliin. Kylmä vesi kaadetaan alempaan lasisäiliöön. Laita keitin liedelle. Kun vesi kiehuu, ota keitin liedeltä. Vesi, joka on nyt noussut alakannusta yläosaan, virtaa takaisin alakannuun, joka toimii myös tarjoilukannuna.

Arvid Nordquistin Svea, Reko, Mellan, Franskrost, Festivita ja Eco -kahvit sopivat jauhatukseltaan valmistettaviksi Don pedro -keittimessä.