Norsuja pelastamassa

Tue työtämme

Arvid Nordquist lahjoittaa vuosittain 25 000 dollaria African Wildlife Foundationille.

Norsunluun lisääntynyt kysyntä on johtanut salametsästyksen räjähdysmäiseen kasvuun Afrikassa. Tuhannet norsut joutuvat joka vuosi salametsästyksen uhriksi. Arvid Nordquist osallistuu aktiivisesti norsujen suojeluun tukemalla African Wildlife Foundationin toimintaa ja suojeluhanketta, jonka tavoitteena on kitkeä laiton norsunluukauppa.

Ostamalla Wanyama-kahvia tuet Arvid Nordquistin ja African Wildlife Foundationin yhteistyötä. Samalla olet mukana pelastamassa afrikannorsuja.

AWF:n kiitoskirje.

AFRICAN WILDLIFE FOUNDATION

Afrikkalainen norsunluu kulkee pitkän matkan ostajansa luokse kehittyneen kauppaketjun ja laajan verkoston läpi. Sen vuoksi norsujen metsästyksen lopettaminen edellyttää monenlaista yhteistyötä lukuisten eri toimijoiden kanssa. Seuraavassa esimerkissä kerrotaan laittomasta norsunluukaupasta ja työstä, jota AWF pystyy lahjoitusvarojen avulla tekemään sen kitkemiseksi.

Afrikannorsut elävät Saharan eteläpuolisessa Afrikassa ja Keski- ja Länsi-Afrikan sademetsissä. Norsut voivat elää lähes millaisessa ympäristössä tahansa, kunhan saatavilla on runsaasti ruokaa ja vettä. Norsut painavat kolmesta viiteen tonnia, joten ne vaativat paljon ravintoa. Niiden ruokavalio koostuu ruohosta, hedelmistä, juurista ja puunkuoresta. Norsut taittavat pitkiäkin matkoja ravinnon perässä. Ne voivat syödä jopa 136 kiloa ruokaa ja juoda 30–50 litraa vettä päivässä.

Norsut ovat sosiaalisia eläimiä, jotka elävät pienissä perheyhteisöissä. Tavallisesti laumaan kuuluu vanha matriarkka ja useita sukupolvia naaraspuolisia sukulaisia. Urosnorsut elävät useimmiten yksin tai kolmen tai neljän eläimen ryhmissä. Norsut huolehtivat lauman heikoista ja sairaista jäsenistä, ja niiden uskotaan jopa surevan kuolleita tovereitaan.