Libanonilla on pitkä viininvalmistuksen perinne – jo 6000 vuotta sitten foinikialaiset viljelivät viiniä maan pohjoisosissa. Viini tuli laajalti tunnetuksi ja arvostetuksi Välimeren alueella, ja sitä mainitaan jopa Raamatussa.
Hocharin perhe muutti Ranskasta Libanoniin 1100-luvulla, ja inspiroituneena maan pitkästä viinintekoperinteestä, Gaston Hochar perusti viinitilan Chateau Musarin vuonna 1930. Kun Gastonin poika Serge Hochar otti tilan haltuunsa, kansainvälinen menestys alkoi kukoistaa. Vuonna 1984 – keskellä sisällissotaa – Serge Hochar nimettiin Decanter Man of the Year -palkinnon saajaksi. Libanonin pitkäaikaiset levottomuudet ovat jättäneet jälkensä, mutta näistä haasteista huolimatta he ovat jatkaneet työtään väsymättä vuodesta 1975 tähän päivään asti – joskus vain puolet työvoimasta käytettävissään – korjatakseen satoa ja toimittaakseen viininsä. Heidän historiansa osoittaa vaikuttavaa kykyä toimittaa tuotteitaan jopa kaikkein myrskyisimpinä aikoina. Rypäleet viljellään 1000 metrin korkeudessa Bekaalaaksossa, joka on ylänkö Libanonin- ja Antilibanoninvuorten välissä. Alue tarjoaa ihanteelliset olosuhteet viininviljelylle, erityisesti luomutuotannolle – päivien ja öiden suuret lämpötilaerot sekä riittävä sademäärä tukevat tätä.
