Tabasco

TABASCO® brand Pepper Sauce on yksi maailman tunnetuimmista maustekastikemerkeistä. Tiesitkö, että TABASCO® on ainoa chilikastike, jota on varastoitu tammitynnyrissä kolme vuotta ennen pullotusta? Lue lisää maailman kuuluisimmasta chilikastikkeesta

Tulisista chilinsiemenistä tuli oikeissa käsissä TABASCO® brand Pepper Sauce

TABASCO® valmistaa McIlhenny Company, joka perustettiin vuonna 1868 Louisianan Avery Islandille. Tehdas on edelleen samalla paikalla. Perhelegendan mukaan yrityksen perustaja Edmund McIlhenny sai tulisia chilinsiemeniä Keski-Amerikassa käyneeltä matkailijalta, joka oli vastikään tullut Louisianaan. McIlhenny istutti siemenet Avery Islandille ja testasi chilikastikkeita kunnes keksi reseptin, johon oli tyytyväinen.

Tulinen punainen kastike maistuu parhaalta pirskoteltuna

Vuonna 1868 Edmund McIlhenny alkoi valmistaa chilikastiketta. McIlhennyn kerrotaan aluksi käyttäneen vanhoja hajuvesipulloja, joista kastike tuli ulos tipoittain. Tämä oli tärkeää, koska kastike oli tiivistettyä ja maistui parhaalta pirskoteltuna, ei kaadettuna. Myynti lähti todella hyvin käyntiin, ja 1870-luvun lopussa kastiketta pystyi ostamaan jopa Englannista.
Vuonna 1870 Edmund McIlhenny sai patentin ainutlaatuiselle prosessille valmistaa tulista punaista kastiketta chilistä. Samaa prosessia käytetään vielä nykyisinkin, ja Avery Island on edelleen maailmanlaajuisen yhtiön päämaja. Yhtiötä pyörittävät Edmund McIlhennyn sukulaiset.

Miedosta tuliseen – luonnollinen maku kaikille

TABASCO® on ollut markkinoilla yli 135 vuotta ja on ainoa chilikastike, jota varastoidaan tammitynnyrissä kolme vuotta ennen pullotusta. Tabasco® on lisäksi täysin luonnollinen – se sisältää ainoastaan chilipippuria, suolaa ja viinietikkaa. TABASCO® kutsutaan usein nimellä ”The Hot Sauce Expert”, ja se on ainoa chilikastike, josta löytyy täysi valikoima miedosta tuliseen.