USA

Parducci Wine Cellars

Kuluttaja Yritystoiminta

Parducci Wine Cellars sijaitsee pohjois-Kaliforniasssa, viileässä Mendocino Countyssa. Italialaiseen perimäänsä nojaten viinitalo tekee elegantteja ja vivahteikkaita viinejä. Vuonna 2004 Parduccin Wine Cellarsin osti Paul Dolan, Tim ja Tom Thornhill ja tässä yhteydessä syntyi Mendocino Wine Co.

Kestävän kehityksen ympärillä tehtävä työ kuuluu yrityksen peruspilareihin ja tämä näkyy sekä tarhoilla että tuotantotiloissa. Viinitilalla käytetään sataprosenttisesti vihreää energiaa käyttäen aurinkopaneelien ja tuulivoimaloiden tuottamaa sähköä, veden käyttöön ja uusiokäyttöön kiinnitetään erityistä huomiota ja pyritään minimoimaan ja kompensoimaan hiilidioksidipäästöt. Parduccin omat viinitarhat ovat ekologisesti sertifioituja CCOF:n (Certified Organic Farmers) kautta ja Demeterin myöntämä biodynaaminen sertifiointi löytyy myös. Muualta kuin omilta tarhoilta tulevat rypäleet ovat 75-prosenttisesti ekologisesti tai biodynaamisesti sertifioituja. Talon viinit ovat myös CCSW-sertifioituja (Certified California Sustainable Winegrowing).

Tuottajalla on selkeä kestävän kehityksen toimintasuunnitelma jota kutsutaan ”E3 action plan”:iksi, tarkoittaen ”economics, environment and equity”. Omistajat ovat aluen alkaen olleet määrätietoisen sitoutuneita johtamaan yhtiötä tavalla, joka edesauttaa kestävämmän yhteiskunnan rakentamisen. Parducci Wine Cellarsin johtava rooli kestävän kehityksen yhteydessä on huomioitu kahdesti Kalifornian osavaltion toimesta arvovaltaisen GEELA-palkinnon (Governor’s Environmental and Economic Leadership Award) muodossa.