Libanon

Chateau Musar White

Chateau Musar White

Chateau Musar White valmistetaan paikallisista rypälelajikkeista Merwah (sukua Sémillonille) ja Obaideh (sukua Chardonnaylle). Tällä tyyliltään täysin uniikilla viinillä on pitkät perinteet. Tuoksu on täyteläinen, kehittynyt ja sisältää selkeitä vivahteita kuivatusta aprikoosista, hunajasta, mantelista sekä tammesta. Täyteläisessä maussa korostuvat piirteet kypsistä keltaisista hedelmistä, hunajasta, mantelista sekä tammesta. Viini  suositellaan dekantoitavan ennen tarjoilua, ja tarjoilulämpötilaksi suositellaan 15 astetta. Viinin luonteen ansiosta on suositeltavaa tarjoilla viini yhdessä hyvän ruuan kanssa, esim. hanhenmaksan, ankan tai savulohen kanssa. Loistavasti viinin kanssa sopivat myös vuohenjuusto tai tarte tatin.

Rypälelajikkeita Obaideh ja Merwah viljellään viileillä Mount Lebanonin rinteillä, noin 1200 metrin korkeudessa. Phylloxeralta säästyneiden köynnösten kantamat rypäleet korjataan käsin ja viini saa kypsyä ranskalaisissa Nevers-tammitynnyreissä 9 kuukauden ajan. Viinin blendaus ja pullotus tapahtuu ensimmäisen kypsytysvuoden lopussa, jonka jälkeen viini kypsyy pullossa kuusi vuotta ennen myyntiin tuloaan.

Musar Whitea on verrattu kuivaan Sauternesiin tai kypsään Gravesiin. Viini on erittäin pitkäikäinen ja kestää kellarointia mainiosti.

Hapokkuus
Makeus
Hedelmäisyys

Sopivuus

Aperitiivi, Juustot, Kala, Äyriäiset

Tuottaja
Chateau Musar
Rypäle
Merwah, Obaideh
Maa
Libanon
Alue
Bekaadalen
Maku
Täyteläinen ja runsasmakuinen
Vuosikerta
2016
Alkoholipitoisuus
12 %
Jäännössokeri
2
Koko
750 ml
Valikoima
Vakiovalikoima
Alko tuotenro
508397
Hinta Alkossa
€42,90