Italia

Vigneti del Sole Ripasso della Valpolicella Superiore

Vigneti del Sole Ripasso della Valpolicella Superiore

Vigneti del Sole Ripasso della Valpolicella Superioren väri on syvänpunainen. Tuoksu villikirsikkainen, punaherukkainen ja hennon vaniljainen. Täyteläinen ja runsas maku, pyöreät ja pehmeät tanniinit.

Viini sisältää 8,40 g / l jäännössokeria.

Viinitarhat sijaitsevat kalkkipitoisilla ja kallioisilla Valpantenan rinteillä Valpolicellan koillisosassa.Viinirypäleet, Corvina 60%, Rondinella 20%, Corvinone 10%, Negrara 10% puristetaan ja fermentoidaan lämpökontrolloiduissa terästankeissa. Fermentoituvaa viiniä sekoitetaan 8 tunnin välein runsaan värin ja maun erottamiseksi rypäleistä.

Perinteisen "Ripasso-menetelmän" mukaan viini saa olla muutaman kuukauden ajan yhdessä Amarone-viiniin käytettyjen rypäleiden kanssa, jonka jälkeen sitä kypsytetään vielä 8 kuukauden ajan tammitynnyreissä ennen pullotusta.

Hedelmäisyys
Tanniinit
Täyteläisyys

Sopivuus

Naudanliha, Juustot, Riista, Charcuterie

Rypäle
Corvina, Rondinella
Maa
Italia
Alue
Veneto
Maku
Hedelmäinen ja runsasmakuinen
Vuosikerta
2016
Alkoholipitoisuus
13,5 %
Koko
750 ml