Steininger Steinhaus Riesling Reserve

Itävalta

Steininger Steinhaus Riesling Reserve

Tuottaja:
Steininger
Rypäle:
Riesling
Maa:
Itävalta
Alue:
Kamptal
Maku:
Hedelmäinen ja runsasmakuinen
Vuosikerta:
2016
Alkoholipitoisuus:
13%
Koko:
750 ml
Valikoima:
Tilausvalikoima
Alko tuotenro:
941917
Hinta Alkossa:
€24,98
Sertifiointi:
Certified Sustainable Austria (Zertifiziert Nachhaltig Austria)
Steininger Steinhaus Riesling Reserve

Elegantti ja tyylikäs viini, jonka monimuotoinen aromaattisuus ihastuttaa. Kuiva valkoviini, jonka maussa hapokkuus, mineraalisuus ja sitruksinen hedelmäisyys ovat upeasti tasapainossa.

Rypäleet poimitaan käsin lokakuun lopulla. Ne puristetaan kokonaisina terttuina ja ne ovat yhden vuorokauden ajan kuorikontaktissa. Käyminen ja ikäännytys tapahtuvat lämpökontrolloiduissa terästankeissa. Viini on kontaktissa luonnonhiivojen kanssa noin kolmen kuukauden ajan ja se kirkastuu itsestään. Kypsytys terästankeissa 8 kuukautta ja pullossa 6  kuukautta. Steininger Steinhaus  Riesling Reserve on ”single vineyard”-viini. Rypäleet tulevat Steinhaus-nimiseltä tarhalta, jonka maaperä on lössiä. Vulkaanisesta toiminnasta johtuen pintaan on kulkeutunut paljon irtokiveä. Kiviin varastoituu päivällä auringon lämpöenergiaa, jota ne luovuttavat yöllä. Tämä edesauttaa rypäleiden samanaikaista kypsymistä ja niihin kehittyy erityisen syvä aromaattisuus. Viinillä on pitkä varastointipotentiaali. 

Hapokkuus
Makeus
Hedelmäisyys

Sopivuus

Kala, Linturuoat, Äyriäiset

Steininger

Weingut Steininger on perinteikäs viininvalmistajaperhe useammassa sukupolvessa. Steiningerin viljellyimmät rypäleet ovat Grüner Veltliner ja Riesling. Steiningerin kuohuviinit ovat myös saaneet paljon tunnustusta.

Lisää tuottajasta

 

Ota meihin yhteyttä:

Arvid Nordquist
Valimotie 1 B
00380 HELSINKI
+35810 832 5600
info@arvidnordquist.fi