Ilmastotyökalu - Ympäristövaikutukset

test

Tulokset

Ympäristövaikutus

Kompensoimme ilmastosta 0 kg: n hiilidioksidipäästöt (CO2e *) , päästöt, jotka laskemasi
määrän ja kahvin tuotanto aiheuttaa yhden vuoden aikana.

Juo 100% ilmastokompensoitua.

Jokainen kupillinen Arvid Nordquist kahvia edistää puiden istuttamista kahvinviljelymaihin. Puut estävät ilmaston lämpenemistä ja edistävät lajien biologista monimuotoisuutta. Kasvava metsäkanta tarjoaa myös uusia taloudellisia mahdollisuuksia alueen ihmisille ja yhteisöille.

Uusi laskelma

Laskelma on tehty yhdessä ympäristökonsulttimme U&We:n kanssa ja se perustuu annettuihin kilotietoihin ja kahvituotteen valintaan. Lisätietoa ympäristötyöstä ja laskennan tekemisestä löydät nettisivuiltamme. Arvid Nordquist pyrkii jatkuvasti vähentämään kahvintuotannosta aiheutuvan hiilidioksidin määrää ja kompensoi ilmastovaikutuksen siltä osuudelta mikä jää jäljelle. Ilmastokompensaatio toteutetaan Arvid Nordquist HAB:n toimesta, eikä siitä aiheudu asiakkaille ylimääräisiä kuluja.

(*hiilidioksidieksponentit, jotka koostuvat kuudesta eri kasvihuonekaasusta)

Arvid Nordquist yhteistyössä viljelijöiden ja sertifiointiorganisaatioiden kanssa

Mitä yhteistyö tarkoittaa? Tästä saat yleiskatsauksen!

Reilun kaupan sopimusten avulla viljelijöiden ja työntekijöiden taloudellisia edellytyksiä parannetaan esimerkiksi taatulla minimipalkalla. Paikallista yhteisöä pyritään kehittämään mm. rakentamalla uusia teitä, terveyskeskuksia, ympäristöasemia, lounasruokaloita, kirjastoja joissa on tietokoneita ja IT-koulutusta, jalkapallokenttiä ja lasten liikuntaharrastuksia. Myös Suomen Reilun kaupan yhdistys pyrkii lisäämään Reilu kauppa -sertifioitujen tuotteiden myyntiä.

Rainforest Alliance-sertifioidut viljelijät saavat koulutusta parantaakseen viljelymenetelmiään ja valmistautuakseen ilmaston muutoksiin. Tällä tavalla vähennetään haitallisia ympäristövaikutuksia ja parannetaan kahvipapujen laatua sekä viljelijöiden taloudellisia edellytyksiä. Työntekijöillä on useita etuja kuten ilmainen terveydenhuolto ja säännöllinen lounasruokailu. Järjestelmä tukee myös majoitustilojen parantamista, koulujen rakentamista, opettajien palkkaa ja stipendejä, jotka ovat tärkeitä investointeja myös seuraavien sukupolvien koulutuksen varmistamiseksi.

KRAV on ruotsalainen luomumerkki. KRAV-merkkisen kahvin ostajana voit olla varma, että se on kasvatettu ilman kemiallisia torjunta-aineita tai keinolannoitteita. Voit myös olla varma siitä, että tuote on kasvatettu sosiaalisesti vastuullisesti - eli ihmisoikeuksia kunnioitetaan, ei syrjintää tai lapsityövoimaa ja että työntekijöillä on mahdollisuus järjestäytyä ammattiliittoihin. KRAV pyrkii myös lisäämään KRAV-merkkisten tuotteiden myyntiä. KRAV standardien mukaisesti käytämme kahvia, joka on luomusertifioitua sekä Rainforest Alliance tai Reilu kauppa sertifioitua.