Masia Salat Organic Cava Brut
Herkullinen luomusertifioitu Cava perinteikkäältä Josep Masachsin viinitalolta. Josep Masachs toimii Penedèsin alueella, Cavan syntyseuduilla, ja painottaa viininvalmistuksessaan alueen klassista rypälekolmikkoa: Macabeo, Parellada ja Xarel-lo. Viljelyssä ei käytetä kemiallisia torjunta-aineita.
Nuorekas vaaleankeltainen väri. Tuoksu on houkuttelevan hedelmäinen, siinä on omenan ja päärynän aromeita sekä kevyttä yrttisyyttä, paahdetun leivän sävyä sekä mantelia. Maussa korostuu hedelmäisyys ja raikas sitruksisuus, jota säestää hiivasakkakypsytyksen tuoma paahteisuus. Pienet, kestävät kuplat ja kermainen suutuntuma.
Tasapainoinen viini alkumaljaksi sekä kevyempien ruokien kumppaniksi, erityisesti kalalle ja äyriäisille.
Rypäleet kerätään käsin ja eri lajikkeet vinifioidaan erikseen terästankeissa. Toisen käymisen jälkeen viini lepää hiivasakkojen kanssa vähintään 14 kuukauden ajan. Jäännössokeria 7g/l.
Sopivuus
Aperitiivi, Itämainen/Maustettu ruoka, Kala, Salaatit, Charkuterier